niedziela, 15 lipca 2018

Karkówka bejcowana na grilla

Składniki:
karkówka bejcowana na grilla
  • schab karkowy - 1,20 kg do 1,50 kg
  • olej lub oliwa z oliwek - 1/2 szklanki
  • czosnek 5-7 ząbków
  • cebula - 1 duża
  • liście laurowe - 2-4 szt
  • sól - 1 łyżeczka
  • pieprz ziołowy lub czarny -
  •  1 łyżeczka
  • przyprawa do grilla  - 1 łyżeczka
  • przyprawa do kurczaka - 1 łyżeczka
  • majeranek - 1 łyżeczka
  • słodka papryka - 1 łyżeczka
  • musztarda - 1 łyżeczka
  • keczup - 2 łyżki
Karkówka z grilla to przysmak, dla smakoszy wieprzowiny.
Wspaniałego smaku nadaje jej tłuszcz , topiący się podczas grillowania.
Proces ten powoduje rozluźnienie włókien, dzięki czemu mięso staje się miękkie i kruche.
Mięso wieprzowe najlepiej grillować pod przykryciem , do tego wystarczy 
folia aluminiowa. Pozwala to uzyskać stałą temperaturę na całej powierzchni mięsa, dzięki czemu lepiej się dopieka.
Płaty ( steki) karkówki powinny być grubości 1 cm. 
Czas grillowania to do 7 minut z każdej strony , pod przykryciem. 
Jeżeli mamy kawałek z kostką to lekko czas grillowania wydłużamy. 
Nacinając mięso przy kości sprawdzamy czy jest gotowe , nie powinno być różowe. Nakłuwając mięso, sprawdzamy czy jest dobre, powinien wypływać z mięsa przezroczysty sok.
Dla poprawy smaku, schab karkowy marynujemy przez 24 godziny.

Sposób wykonania:

 Schab myjemy , obsuszamy za pomocą papierowego ręczniak, kroimy na plastry (steki) o grubości 1 cm.
Wszystkie przyprawy mieszamy razem ,  na końcu dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku pokrojoną w drobną kostkę cebule, oliwę, musztardę i keczup. Wszystko razem dobrze łączymy.
 Do tak przygotowanej marynaty, wkładamy pokrojone plastry mięsa. 
Całość dobrze mieszamy, tak aby marynata dobrze pokryła mięso z każdej strony. 
Mięso odstawiamy na 12- 24 godzin do lodówki. Po tym czasie jest gotowe do grillowania.

Do grillowania , najlepsze jest  świeże mięso.
Nigdy nie używajcie  mięsa mrożonego.  
Najlepsze kawałki to schab, który ma wagę 
do 1,50 kg. Jest to mięso z młodych sztuk, a więc delikatne.

35 komentarzy:

  1. Greate article. Keep posting such kind of info on your blog.
    Im really impressed by it.
    Hello there, You've done a fantastic job. I'll definitely digg it and
    in my view suggest to my friends. I am confident they will be benefited
    from this website.

    OdpowiedzUsuń
  2. I always used to read piece of writing in news papers but
    now as I am a user of web therefore from now I am using net
    for articles, thanks to web.

    OdpowiedzUsuń
  3. Way cool! Some very valid points! I appreciate you penning this post
    plus the rest of the site is really good.

    OdpowiedzUsuń
  4. I read this article completely about the difference of hottest and previous technologies, it's amazing
    article.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszy mnie fakt ,że doceniasz moje informacje..Pozdrawiam Ania

      Usuń
  5. An outstanding share! I have just forwarded this onto a co-worker
    who was doing a little research on this. And he in fact ordered me dinner because I discovered it
    for him... lol. So let me reword this.... Thank YOU for the meal!!
    But yeah, thanx for spending some time to discuss this issue here
    on your internet site.

    OdpowiedzUsuń
  6. hey there and thank you for your information – I have certainly
    picked up anything new from right here. I did however expertise several technical
    points using this site, as I experienced to reload the web site a lot of times previous to I could get it to load properly.
    I had been wondering if your hosting is OK? Not that I'm complaining, but sluggish loading instances times will
    sometimes affect your placement in google and could damage your quality score if advertising and marketing with Adwords.
    Anyway I'm adding this RSS to my email and could look out for much more of your respective exciting content.

    Make sure you update this again soon.

    OdpowiedzUsuń
  7. Do you have a spam problem on this website; I also am a blogger, and I was
    wanting to know your situation; we have developed some nice
    procedures and we are looking to trade techniques with
    others, please shoot me an e-mail if interested.

    OdpowiedzUsuń
  8. My spouse and I stumbled over here by a different web page and thought I might check things out.
    I like what I see so i am just following you. Look forward to exploring your web page repeatedly.

    OdpowiedzUsuń
  9. bookmarked!!, I love your website!

    OdpowiedzUsuń
  10. Hi to all, because I am in fact keen of reading this weblog's post to be updated regularly.
    It includes fastidious material.

    OdpowiedzUsuń
  11. Your style is very unique compared to other folks I've read stuff from.
    Many thanks for posting when you've got the opportunity, Guess I will just book mark this page.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszy mnie fakt, że spodobała Ci się ta strona. Pozdrawiam Ania

      Usuń
  12. fantastic publish, very informative. I wonder why the other
    specialists of this sector don't understand this.
    You must continue your writing. I am confident, you have a huge readers' base already!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje za słowa uznania, miałam dość długą przerwę ....Pozdrawiam Ania

      Usuń
  13. Greetings! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for
    this site? I'm getting tired of Wordpress because I've had
    issues with hackers and I'm looking at options for
    another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niestety nie jestem specjalistką w tej dziedzinie...Pozdrawiam Ania

      Usuń
  14. I seriously love your blog.. Pleasant colors & theme.

    Did you develop this amazing site yourself? Please
    reply back as I'm wanting to create my very
    own site and would love to learn where you got
    this from or exactly what the theme is named. Cheers!

    OdpowiedzUsuń
  15. Good day! Would you mind if I share your blog with my facebook group?

    There's a lot of folks that I think would really appreciate your content.

    Please let me know. Many thanks

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spokojnie można udostępniać , tworzę to dla wszystkich ludzi, którzy mają ochotę korzystać z przepisów..Pozdrawiam Ania

      Usuń
  16. Superb, what a web site it is! This weblog provides valuable facts
    to us, keep it up.

    OdpowiedzUsuń
  17. Wonderful work! That is the kind of info that are supposed to be shared across the net.
    Shame on the search engines for no longer positioning this put
    up higher! Come on over and visit my web site . Thanks =)

    OdpowiedzUsuń
  18. I've read some good stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting.

    I wonder how much effort you place to create this type of great informative
    website.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Robię to z przyjemnością , Więc jako szczęśliwa nie liczę czasu...Pozdrawiam Ania

      Usuń
  19. hello!,I really like your writing so a lot! share we be in contact extra approximately your post on AOL?
    I need a specialist on this space to resolve my problem.
    May be that is you! Looking forward to look you.

    OdpowiedzUsuń
  20. I got this website from my friend who told me regarding this website and at the moment this time I
    am visiting this website and reading very informative posts here.

    OdpowiedzUsuń