Białka ubijamy na sztywną pianę , dodajemy porcjami cukier cały czas miksujemy, dodajemy partiami żółtka i cały czas miksujemy, około 10 do 15 minut na szybkich obrotach, Następnie zmniejszamy obroty miksera na średnie i cienkim strumieniem wolniutko wlewamy olej, cały czas miksując. Po połączeniu się oleju z ubitą masą wyłączyć mikser. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem wanilinowym , Wsypywać mąkę partiami do ubitej masy. Mieszać delikatnie łopatką do ciast lub łyżką do połączenia się wszystkich składników. Ciasto wylać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, lub wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Na wierzch ułożyć śliwki i jabłka pokrojone w plastry. Owoce można ułożyć bardzo ciasno , jabłka można lekko wcisnąć w ciasto. Piekąc się biszkopt i tak stworzy na wierzchu delikatną piankę, która pokryje część owoców. Piec w temperaturze 175 stopni C. około 60 do 70 minut.